1 Haziran 2013 Cumartesi

- Taksim'de Biri mi Var? - Bizim Marjinallerdir..

İki ağaç kesiliyor diye hiç eylem mi yapılırmış ayol. Oradan iki kesildiyse başka yere yirmi iki ağaç dikilirmiş, hatta gerekirse fidanları eline verir evde saksına diktirirmiş.



Ne olduğunu anlamayan, daha doğrusu kendi tabanına olayları kendi istediği ve onların görmek istediği gibi anlatan bir başbakan var başımızda, ne yazık. İnsanlar, orada, medeni bir şekilde, tek kalan yeşil alanın ve oradaki 70 yıllık ağaçların sökülmesine karşı eylem yaptılar. Anlayın: ağaçları kesmeyin diye eylem yaptılar! Ama, sizin polisiniz, üç kişi bir araya gelse biber gazı attığı için hemen başladı biberlemeye. 

- Hey dostum, hadi biberleyelim!
- Kahretsin Mike, lanet olası federalleriz biz!

Yemedi ama, yemeyecek. Siz orada biberledikçe, suladıkça, bu işin boyutu değişti. Ağzınızdan düşürmediğiniz demokrasiyi istiyor bu halk, sürekli bekçisi olduğunuzu söylediğiniz özgürlüğü istiyor. Siz biberledikçe büyüdü, siz biberledikçe büyüyecek. Ve burada, ne bir siyasi parti, ne de bir ideoloji var. Yıllardır apolitik olarak büyüyen gençler indi meydanlara, emin olun o gençlerin %90'ı hiç bir siyasi partinin mitingine gitmemiştir. 

Kaç kişiyi öldürdünüz gazınızla, panzerinizle? Ben söyleyim, aşağıda bir tanesi var:

(Not: Bu arkadaş yaşıyormuş galiba)

Daha kaç kişinin canını alacaksınız? Kaç kişiyi sakat bırakacaksınız? Sizin lafınızla size yardımcı olayım: "Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz.". Bu halk Gazze halkı olsaydı hüngür hüngür ağlayacak adamlarınız nerede şimdi? Siz Suriye'deki muhalifleri desteklerken kahramansınız da, yabancı devletler bu halka destek çıkınca neden onlar tu kaka oldu birden bire?

Bu halk, diktatörlüğe karşı eylem yapıyor, anlayın! Siz inat edip "biz o topçu kışlasını ne olursa olsun yapacağız" dedikçe bu halkın inadı da bitmeyecek. Çünkü, o ağzınıza yakışmayan demokraside, halkın seçtiği insanlar ancak halkın isteklerini yapmakla yükümlüdür, yüzbinlerce insan sokağa dökülecek kadar bir şeyi istemiyorsa geri çekilmelisiniz. İçinizde azıcık da olsa onur olsa, yapacağınız hareket geri çekilmek olmalı.

Her türlü devlet kurumunu ele geçirdiniz, ona rağmen İdare Mahkemesi yürütmenin durdurulması kararını çıkarabiliyor ve siz bu karara kızabiliyorsunuz. Hani hukuku kendinize yontmuş ve artık "önünüzde engel kalmamıştı" ? Hala halktan yana karar alabilen mahkemeler var, demek ki o pis köklerinizi her kuruma salamadınız, salamayacaksınız.

Bu halk artık bir şeyden korkmayacak, emin olun. Ne kadar polis alırsanız alın, ne kadar vergimizi biber gazına yatırırsanız yatırın, bu halk uyandı. 

Alman ZDF kanalının sözlerini unutmayın: "Türkler savaşırsa olaylar değişir!"

Hiç yorum yok: