9 Haziran 2013 Pazar

Çok Kızdı

"Okullarda bunları öğretmiyorum, nerden öğreniyorlar bunları?" diyordur muhtemelen. Zeki bir topluluğa çattı bu sefer. Her söylediğine laflar hazır, sürekli yedikleri ayarlar internette. Sadece kendisi değil, kralcılığını yapan yandaşları da aynı durumda. Desteksiz atılan yalanlar teker teker ortaya düşüyor, hepsi de belgeli. Bu zekice ve altyapısı olan laflara, ezberindeki laflar yetmedi. Çok kızdı.


İnternet, cep telefonu çok iyi para getiriyordu. Yurtdışından telefon getirmeyi de zorlaştırarak, Türkiye'den satışı ve bu sayede fahiş ÖTV kazanmayı da güzel bir gelir kalemi olarak yazmıştı. Fakat, verilen ÖTV'lerin geri dönüşü çok acı oldu. 3G ihalesinde kazanılan paralar acı çıkıyordu. Cep telefonları ile olay yerlerinden canlı aktarılan fotoğraflar, videolar, her türlü yalan haberin önüne geçti. Yandaş medyasını kullanamadı. Çok kızdı.

Aşağılamaya çalıştı, hakaret etti. Sokaktaki hakkını arayan insanlara "çapulcu" dedi. Zaten daha önce "marjinal", "ayyaş" gibi sıfatları kullandığını biliyorduk, yeni bir terim bulması hoşumuza gitti. Onun gibi inatlaşacağımızı, hakaret davaları açacağımızı düşündü ama işler ters tepti. Çapulcu tabirini beğendik, sahiplendik. Chapulling şeklinde İngilizce'ye çevrildi ve bütün dünya öğrendi. Hakaret etme işi ters tepti. Çok kızdı.



Afrika'ya gitti geldi. Sandı ki o gelene kadar olayları çözeceklerdi, çözemediler. Biber gazı bitti, gazı yiyen bitmedi. Neyse dedi, bari adam toplayalım, gösteri yapalım. Gelişini sürekli geciktirdi, o geciktirdikçe ilçe teşkilatları SMS'lerle adam toplamaya başladı. Bütün belediye ulaşım hizmetleri seferber edildi - ki bunlar herkesin vergileriyle sağlanan hizmetlerdi - ve havaalanına adam topladı. Toplananların ellerine üç-beş kuruş sıkıştırıldı, gerekli fotoşoplamalar yapıldı, fakat sloganı tam tutturamadılar. Çok kızdı.


Dini ağzına dolamaya çalıştı. Camide içki içildi yalanını, toplu seks yapıldığı yalanını, tecavüz yalanlarını salmaya başladı yandaşları. Bizzat, kime sorsanız onun partisine oy vereceğini düşüneceğiniz caminin imamı yalanladı iddiaları. Üstüne üstlük, direnişçilerin arasına bazı aktivist müslümanlar girdi, kandil gecesi dua okudu, cuma günü namaz kıldı meydanda. Yine yandaşları bunları "zındık" olarak tanımladı ama kimse yemedi. Çok kızdı.



Son iki senedir, taraftarları, özellikle de Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarlarını birbirine düşürerek, çok iyi rant kazandı. Futbol liginin futbol kalitesi yükselmeden izleyici sayısı yükseltildi. Derbiler kızıştırıldı ki araya güzel yasa tasarıları girebilsin. Ama, birbirlerini son maçta öldüren taraftarlar bir araya geldi, birbirlerine destek oldu. Ayrıştıramadı, kendi eliyle birleştirdi. Çok kızdı.

Bu olayın amacı senin inadın dedik, kibirin dedik. Birşey demedi. Sadece, çok kızdı.

Bir soğuk bira içse geçer diyeceğim ama içmez biliyorum. Soğuk ayrana da eyvallah, naneli buzlu ayran da iyi gelir. Hararetini alır. Bu kadar kızmak iyi değil, sağlığa zarar.

Alakalı: Muhafazakar Kardeşim ve Taksim'de Biri mi Var? - Bizim Marjinallerdir..

Hiç yorum yok: